DIGI-miitit

Sateisena ja synkkänä marraskuun iltana minun askeleeni veivät EduLabiin Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan järjestämään DIGI-miittiin. Ne ovat digitalisaatio-ohjelmaan liittyviä avoimia keskustelutilaisuuksia, joita Kasko on suunnitellut järjestettäväksi kerran kuussa Helsingissä. Kutsu tilaisuuksiin on lähtenyt Wilman kautta kaikille kaupungin peruskoulujen ja lukioiden oppilaiden vanhemmille ja opettajille.

Tilaisuudet on rakennettu niin, että niissä on lyhyet puheenvuorot aiheesta, jonka jälkeen keskustelu on vapaata. Tilaisuudessa on mukana keskustelemassa Kasvatuksen ja koulutuksen tietohallinnon ICT-kehittämispäällikkö, kehittämispalvelupäällikkö, suunnittelija ja asiantuntijaopettajia.

Seuraamani DIGI-miitin teemana oli Digitaalisuus, mitä se on ja miten sen toteutumista mitataan. Paikalle oli tullut järjestäjien ja asiantuntijoiden lisäksi kourallinen ihmisiä, jotka olivat tuplaroolissa – opettajia sekä vanhempia. Vieressäni istui tilaisuuden ainoa huoltaja ja illan edetessä selvisi, että hänenkin puolisonsa oli opettaja. Ei siis mikään kummoinen yleisömenestys.

Meille selvisi että kouluille on tulossa digimittarit, joilla mitataan digitalisaation toteutumista koulussa. Miten se tapahtuu, jäi epäselväksi. Ehdotuksia oli huoltajille osoitetuista kyselyistä koulun tietoliikenteen määrän seuraamiseen. Mittarit ovat tulossa kouluille jo keväällä, joten sittenpä nähdään. Itse jäin miettimään mitä mittarilla halutaan mitata ja millaista tietoa tällaisilla mittareilla saadaan?

Digitalisaatio puhuttaa joka puolella ja mielipiteitä tuntuu olevan joka suuntaan. Miksi tällaiset kymmeniä tuhansia Helsingin koululaisia koskevat asiaan liittyvät yleisötilaisuudet eivät kiinnosta käytännössä ketään? Tai ei tämä ainakaan, eikä se edellinen. Vielä on yksi mahdollisuus: 29.11. on aiheena Ilmiöoppiminen. Josko nyt nappaisi aihe useampaa keskustelijaa?

Tiina Antikainen

 

Mainokset

Tietoja Tiina

Opettaja Digimaailman poluilla.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s