Kehittäminen rakenteisiin

Ehdin jo nurista blogisivustolla perusasioiden opettamisen vaikeudesta kollegoille.

 

Ensimmäisestä koulutuspäivästä jäi mieleen kouluttajan painokas viesti: todellista kehitystä ei voi tapahtua, ellei systemaattinen koulutus ole rakenteissa mukana. Tämä tuntui lohdulliselta, koska oppilaitoksessani TVT-koulutusta ei vielä ole. Opistossamme on johdon rekrytoinnit käynnissä ja tämä menee toistaiseksi kaiken edelle. Ensi lukuvuonna saamme ehkä resursseja pitää koulutusta työpajoina tai yksityisenä ohjauksena. Tähän asti suurin osa digiasioista ja TVT- tuesta on hoitunut käytäväkeskusteluina tai kahvihuoneessa – hei olisko sulla aikaa -tyyliin. Kollegat ymmärtävät hyvin, ettei aikaa usein ole eivätkä kysy apua. Lopputuloksena on, etteivät kunnalle hankitut o365, ilmaiset padit, taltiointivälineet, dokumenttikamera, bluetooth-kaiuttimet liity opettamiseen juuri mitenkään.

 

Pitäisi luoda tarve ja kiinnostus opettajakollegoille käyttää tarkoituksenmukaisesti digiä. Vastarinta uutta kohtaan on melko voimakasta, mutta vähitellen ehkä jo ensi lukuvuonna opastan halukkaille perusasioita lisää. Toivottavasti silloin kehittäminen on rakenteissa. Nyt minulla on ainakin kouluttajien sanoma tuki johdolle vietäväksi. Luulisi opiston budjetista löytyvän muutaman tunnin opetukseen rahoitus. Suunnitelmanani on opettaa ainakin tallenteiden tekeminen ja niiden jakaminen sujuvaksi osaksi musiikkiopiston arkea.

 

Odotan kurssilta käytännön ideoita, joita voisi soveltaa soitonopetuksen ja digin yhdistämiseksi. Opettajien ryhmän luominen voisi olla hyvä idea. Kunhan perusasiat saadaan kuntoon. Kiinnostus herää varmasti, kunhan löytyy arjen helpottavia uusia käytänteitä, jotka eivät olekaan niin vaikeita kuin aluksi oletettiin.

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s