Miksi digiä?

By Tuomas O. Jantunen

Ensimmäisessä digiopetapaamisessa keskusteltiin tarkoituksesta jota digivälineiden pitäisi palvella. Mitä me sitten haluamme digiltä?

Se, mikä minua on ajanut it:n käyttöön on varsin käytännöllistä: se että asiat eivät ole sidottuja aikaan tai paikkaan. Tieto on käytettävissä mistä tahansa käsin ja milloin tahansa. Suurin osa opiskelijoistani on kiireisiä työelämässä ja varmasti arvostavat sitä, että kurssiin liittyvä materiaali on saatavissa verkossa tai että käsiteltävät asiat ja kotitehtävät tulevat kurssin omaan google-kalenteriin jokaisen tapaamisen jälkeen. Tässä kalenterissa on se etu, että jos opiskelija käyttää sitä muutenkin, hän voi integroida sen omaan kalenteriinsa, jonka näkee vaikka älypuhelimessa ilman tarvetta navegoida vartavasten tietylle verkkosivulle.

Toinen tekijä, joka on ohjannut omaa digivälineiden käyttöä on ollut oman työpaikan ”virtuaalisuus”: kun ei ole fyysistä työhuonetta tai pysyvää opetuspaikkaa, kaikki materiaali pitää olla saatavilla verkossa,  jotta siihen pääsee käsiksi eri koneilta. Tämän takia siis pilvipalvelut (Dropbox, Google Drive). Kun itse käyttää näitä työvälineinä, on ollut itsestäänselvää hyödyntää niitä myös opetusryhmän kanssa. Opiskelijoiden kirjoitelmat eivät hautaudu roskapostiin sähköpostissa, kun ne ladataan suoraan verkkokansioon (Dropitto.me). Toisaalta omat tärkeät arkistot ovat käytettävissä vaikka ulkomailla ollessani. Teen etätyötä koko ajan, kun en ole luokkahuoneessa.

Kaikki käyttämäni sovellukset ovat tietenkin ilmaisia. Olen pyrkinyt myös yksinkertaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen: kurssin alussa riittää kolme osoitetta (google-kalenteri, verkkokansio (josta opiskelijat saavat materiaalia) ja palautuskansio (Dropitto.me).

Omaa käyttöä voisin siis kuvailla lyhyesti: käytännön tarve ja sähköisen ratkaisun helppous.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s