Arkipäivää TVT-vastaavana

Ihmettelen, miten aikuiset ihmiset eivät jaksa tai pysty muistamaan perusasioita.  Esim. miten kirjaudutaan O365-ympäristöön ja Applen Icloudiin. Käsitteen tili ymmärtäminen on joillekin hämärää. Kun saisi ensin kirjautumiset, appsien lataaminen, Wordin perusteet selitettyä apua tarvitseville, voisi alkaa vasta kehittää tätä digimaratonia kunnassa yksikössämme. Pilvipalvelut vasta siintävät kaukana… Siis niiden hyödyntäminen opetuksessa.

Kaikki ei ole aina näin mustaa tai mustavalkoista.

Kyse on siis aikuisista ihmisistä työpaikalla ja heidän tukemisestaan.

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Arkipäivää TVT-vastaavana

 1. Aikuiset ihmiset monesti miettivät, mikä on asiasta (digilaitteista, -sovelluksista ja -koulutuksista) saatu hyöty asian opiskeluun kuluvan ajan (haitan) suhteen. Jos hyötyä ei ole välittömästi tarjolla, eikä muutakaan porkkanaa ole pian odotettavissa, omaksuminen on vähäistä. Ellei jotain sovellusta/ laitetta käytä hyvin pian koulutuksen jälkeen, koulutuksesta saatu anti unohtuu. Koulutus ei ole itsetarkoitus kuin muutamille innokkaimmille. Näkyykö sellainen peilissä?

  Kunnissa on monesti myyty kivankuuloista palvelua sellaisille päättäjille, jotka itse eivät opeta. Pedagogi saa päättäjiltä mahtikäskyn käyttää palvelua tai laitetta, sitten itse laitteen ja sen jälkeen ehkä koulutusta laitteen käyttöön. Siihen tahtiin loikitaan.

  Joskus itse oppimateriaalia tehdessäni oivalsin, että opettajanoppaan tärkein tehtävä on auttaa opettajaa säilyttämään kasvonsa silloinkin, kun ei itse tiedä. Digilaitteita ja -sovelluksia käytettäessä kasvojen menettämisen pelko on aina läsnä. Kestätkö sinä sen epävarmuuden? Onko taskussa suunnitelma b siltä varalta, että laitteet/ yhteydet/ käyttäjät eivät toimi halutulla tavalla?

  Tykkää

 2. mikal61 sanoo:

  Kritiikkisi on aiheellista, koska jokainen etenee omaa tahtiaan eikä digi saa olla itsetarkoitus vaan väline helpottamaan elämää. Oli turhaa sättiä kollegoita varsinkin kun meillä ei ole vielä edes TVT-opetusta. Kirjoitin tästä tänään toisessa postauksessani.

  Mikään ei ole niin epävarmaa kuin tietokoneiden ja ohjelmistojen kanssa työskentely. Kasvojen menetystä ei tarvitse pelätä työyhteisössämme, joka on pieni. ”Onko teillä kiire, vai tehdäänkö tietokoneella?” on tuttu lause ainakin minun työpaikassani.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s