Vuoden kestävä projekti

Tämän päivän webinaarin innoittamana ajattelin julkaista ajatuksiani meidän blogissa.

Tämä syksy lähti käyntiin melko tavallisesti. Aina elokuussa on kutinaa vatsanpohjassa, että mitäs jännää tänä vuonna. Erityisesti, kun minulla on valmistava luokka ja tutustun heihin vasta lukuvuoden ollessa jo melko pitkällä. Mutta vielä elokuussa ei ollut merkkejä mistään mullistavasta…

Melko pian syyskuussa oli tarvetta iPadien päivittämiselle ja pyörittämiselle koulullamme, joten minä tomerana tanttana ryhdyin hommaan! En ehkä voisi sanoa olleeni tästä niin kiinnostunut, mutta koin uudet materiaalit, välineet, vehkeet ja keinot erittäin tarpeellisina sekä tärkeinä. Tämä johti minut ipadien hallintakoulutukseen (Merakin yms) ja tämä manööveri johdatti minut LOISTO-koulutukseen. Nyt oli jo koittanut lokakuu ja LOISTO-hankkeelle tuli tueksi digikehittäjäopettaja 2 -koulutus. Tadaa! Täällä sitä oltiin.

Pitkin syksyä opiskeltiin asioita, harjoiteltiin ja kehityttiin. Digikehittäjäkoulutuksessa on tullut hirmuisen paljon uusia asioita hyvin monipuoliselta alueelta. Olen pitänyt mielekkäänä, että koulutus on kattanut sekä tietoturvaa, käyttöä, ohjelmia että opettamista. Harmi on se, että tätä kaikkea joutuu tekemään perustyönsä ohessa, aika ei meinaa riittää. Välillä ollaan itketty epätoivossa ja välillä naurettu väsymystä. Mutta onneksi onnistumisen kokemuksia on ollut riittävästi, jotta tätä on jaksanut tehdä.

Näin loppumetreillä voisin sanoa, että viime vuosi on ollut antoisa. Paljon olen oppinut itse, paljon on pitänyt selvittää ja paljon on maailma avartunut. Mutta eniten minua ilahduttaa se, kuinka paljon tästä vuodesta ja oppimisesta on ollut hyötyä käytännön tasolla. Ja kuinka pienin keinoin pystyn auttamaan kaveria sekä helpottamaan niin monen työtä ja arkea.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vuoden kestävä projekti

  1. liisailomaki sanoo:

    Näin kouluttajana on kiva lukea tällaista, kiitos!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s