Yhteistoiminnallista työskentelyä Blogien äärellä

Olen perustanut usealle luokalle koulullamme luokkien omia blogeja. Blogia varten on tehty oma gmail-tili, jotta se ei ole sidoksissa opettajan henkilökohtaiseen sähköpostiin. Tällöin tunnukset voi luovuttaa toiselle opettajalle, jos luokan opettaja vaihtuu tulevaisuudessa. Blogeja on linkitetty koulumme kotisivuille, jotta vanhemmat löytävät ne. Lisäksi olemme tehneet 3-4 –luokille fronter -huoneen 3-4,  jonne kaikkien kuuden luokan blogit linkitettiin. Seuraamme toistemme blogeja, joten ilmoituksia uusista päivityksistä tulee etusivullemme WordPressiin. Olen pyytänyt jokaisen oppilaan huoltajilta kirjallisen luvan julkaista oppilaan töitä ja hänen kuviaan (tunnistamattomana) kyseisessä blogissa.

Blogi on ollut 3-luokkalaisille erittäin hyvää ylöspäin eriyttävää äidinkielen kirjoittamistehtävää. Arjesta kertominen ytimekkäästi ja innostavasti ei ole helppoa, mutta onnistuu kuitenkin taitavilta kirjoittajilta yhteistoiminnallisesti. Joskus kirjoitamme koko luokka yhdessä niin, että ope kirjoittaa ja oppilaat ”sanelevat” yhdessä. Lisäksi oppilaat ovat opetelleet kuvaamaan, muokkaamaan kuvia ja lisäämään niitä artikkeleihin.  Linkittämiset olen tehnyt itse.

Blogi toimii työskentelyalustana. Siellä on uskonnon portfolio (oppilaiden tuottama materiaali, koska meillä ei ole kirjoja käytössä) Blogissa on nyt uutena osiona kirjavinkkaukset, joka toimii lisätehtävänä niille, jotka ovat jo suorittaneet 3-luokalle kuuluvan lukudiplomin. Kevään aikana lisäilemme tarinoiden saarelle lisätehtävänä oppilaiden kirjoittamia tarinoita muiden luettavaksi. Lisäksi suunnittelen lisääväni blogiin kesäkuulumiset sivun, jonne jokainen voi lähettää kuvia kesätapahtumistaan loman aikana.

Blogi on lisännyt yhteenkuuluvuutta: Blogin päivittäminen on aina yhteistoiminnallista, kerromme yhteisistä kivoista hetkistä ja luemme blogeja yhdessä. Vanhemmat ja isovanhemmat käyvät ahkerasti lukemassa kuulumisiamme. Blogista on tullut oppilaille todella tärkeä koulukuulumisten tiedottamiskanava.

kuvaa klikkaamalla voit kurkata meidän blogia!
kuvablo

Niina Manninen, Saunalahden koulu

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s