Pohjoismaat -projekti

 

Teimme 4.luokkalaisten oppilaiden kanssa projektin Pohjoismaista. Käytimme projektissa iPadejä, iTunes U, iBooksia ja useita sovelluksia. Tehtävät oli tehnyt valmiiksi espoolainen opettaja. Hän oli jakanut tehtävät  iTunes U-sovellukseen. Oppilaat harjoittelivat iBooksista asiatiedot, jotka olivat tiivistelmänomaisesti valmiiksi kirjoitettu. Tehtävät puolestaan olivat kokonaisuudessaan iTunes U -sovelluksessa.

Harjoittelimme tehtävien tekemistä aluksi koulun 4.luokkalaisten tutor-oppilaiden kanssa. Ko. oppilaat toimivat apuna, kun aloitimme projektin luokan muiden  oppilaiden kanssa. Pari ensimmäistä tuntia oli kiireisiä ennenkuin oppilaat tajusivat miten tehtävissä edetään ja miten eri sovelluksia käytetään. Käytimme tehtävien suorittamisessa iMovie, Keynote, Pages, Numbers ja Explain Everything – sovelluksia.

Oppilaat tallensivat tekemänsä työnsä Showbie-ohjelmaan, johon minulla on pääkäyttäjäoikeudet. Ohjelmassa hyvää on se, että siinä voi monipuolisesti kommentoida oppilaiden tekemiä tehtäviä ja antaa heille palautetta. Hyvää on myös se, että oppilaiden huoltajatkin voivat seurata, miten projekti etenee.

Showbie-ohjelman pääkäyttäjäoikeudet maksavat normaalisti noin 100 € / opettaja vuodessa. Tämä maksu voi estää ohjelman käyttämisen. Harmi, sillä ohjelma on hyvä!

Teimme lopuksi Pohjoismaat -aihealueesta iPad-kokeen. Oppilaiden piti valita yksi suuri kaupunki Pohjoismaista. Heillä oli aikaa viikko ottaa selville etukäteen antamani ohjeistuksen mukaiset asiatiedot. Koe tehtiin Pages-ohjelmalla. Oppilaat lähettivät kokeen minulle Showbie-ohjelmaan. Arvioin kokeen ja samalla arvioin oppilaiden parin aiemman viikon aikana tekemät tehtävät  Showbie-ohjelmaan.

Oppilaat oppivat paljon teknologia-avusteista oppimisesta. He oppivat aihealueesta, koska joutuivat itse tekemään tehtäviä aihealueesta. He oppivat myös taitoja käyttää ohjelmia, jotka eivät olleet heille aluksi tuttuja.

Hyvä ja antoisa projekti, mutta työläs. Olisi hienoa, jos opettajat jakaisivat samalla tavalla kuin ko. espoolainen opettaja oli jakanut tekemänsä projektin iTunes U-ohjelmaan.

Projekti johti koulussamme siihen, että  projektiin lähti mukaan myös rinnakkaisluokan opettaja ja vastaavantyyppiseen projektiin lähti mukaan 5. luokan opettaja.

 

Harri Jalovaara, Laajalahden koulu

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin:

  1. kaisakp sanoo:

    Minäkin innostuin tuon samaisen mainitsemasi Pohjoismaat-kurssin ansiosta. Tai ooieastaan sen myöhemmin tehdyn Eurooppa.kurssin. Tutustuin TunesU:hun oma-aloitteisesti ja väänsin oman aika lailla vastaavan kurssin Aasiasta. En ole uskaltanut sitä vielä laittaa julkiseen jakoon, mutta ehkä pitäisi. Oikeasti taitaa olla aika tyhmää meidän jokaisen tuhrata valtavasti aikaa näihin omiin töihimme, jos saman on joku jo tehnyt ja sitä esim. muokkaamalla saisi omalle ryhmälleen käyttökelpoisen kurssin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s