Monipuolisia taitoja ja oppiainerajojen ylitystä digin siivittämänä

Oheisessa päivityksessä tarjoan valmiita ideoita tieto- ja viestintätekniikan pedagogisesti mielekkääseen ja oppilaiden kommenteista päätellen myös runsaasti motivoivaan hyötykäyttöön. Ideat on testattu ja toimiviksi havaittu viime keväänä, jolloin harjoittelimme silloisten kolmosteni kanssa ahkerasti tietokoneen sekä Fronter-oppimisympäristön peruskäyttötaitoja.

Pidimme oppiainerajat ylittävän fantasia-teemaisen projektiviikon hiihtoloman alla. Oppilaat kertasivat äidinkielessä, uskonnossa, matikassa ja ympäristötiedossa oppimiamme asioita englantilaisen fantasiakirjallisuuden motivoimina. Samalla oppilaille tuli Fronterin monipuolinen käyttö tutuksi. Koska oppilaat saivat itse valita tehtävien tekojärjestyksen ja edetä itsenäisesti, sai viikosta myös hyvin osviittaa lasten itseohjautuvuustaidoista.

Linkki kuvarikkaaseen päivitykseen, jonka viikosta blogiini kirjoitin: Oppia ikä kaikki — Fantasiaviikon pyörteitä

image

Ympäristötiedon Suomi-alueen opiskelimme myös tieto- ja viestintätekniikkapainotteisesti. Käytimme jälleen Fronteria monipuolisesti työalustana. Jakson aikana harjoittelimme Wordin ja Power Pointin sekä Corel Paint Shop Pron käyttöä. Myös esiintymistaidot karttuivat Power Point -esityksiä Suomen eri alueista esitellessä.

Linkissä omaan blogiini ideoita ja esimerkkejä kyseisen projektin toteuttamiseen: Oppia ikä kaikki — Suomi armas synnyinmaa

image

Ideoita voi luonnollisesti varioida oppilaiden ikä- ja kehitystason mukaan, mutta näiden perusasioiden opetteleminen on mielestäni hyvä aloittaa mahdollisimman varhain. Työn iloa ja inspiroivia opetushetkiä kaikille digikehittäjille!

Julia Uusoksa,

Mikkelän koulu

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Monipuolisia taitoja ja oppiainerajojen ylitystä digin siivittämänä

 1. kaisakp sanoo:

  Aivan mieletöntä, upeaa ja mahtavaa! Eksyin blogisi pyörteisiin ja olin todella vaikuttunut kaikesta, mitä olet tehnyt! Mistä ihmeestä keksit noita aiheita?
  Onko mitään töitäsi /kurssejasi iTinesU:ssa?

  Tykkää

  • Kiitos kannustavasta kommentista! Olen unelma-alallani, kun ala-asteen opettajana saa käyttää luovuutta niin laaja-alaisesti työssään. Seuraan twitterissä ja fesessä monia opettajia ja koulutusalan yhteisöjä, joilta nappaan ja sovellan ideoita muksujeni ikätasoon sopiviksi. iTunes U:hun en ole mitään lataillut, mutta olen kyllä nappaillut sieltä itselleni inspiraatiota. Voisikin tutustua alustaan paremmin. Mieluiten työskentelen kuitenkin pc:llä, ja esimerkiksi Fantasiaviikko-huone löytyy Fronterin Aarreaitasta esimerkkihuoneista. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s