Kun tekniikka pettää

Koulussamme on tällä viikolla vieraillut kuudesluokkalaisia tutustumassa mahdolliseen tulevaan opinahjoonsa. Osittain heitäkin, mutta erityisesti 7. luokkalaisiani, varten tein kivan visuaalisen Prezin, jossa opeteltiin ruotsiksi keskeisiä ajanmääreitä.

Prezi-template (olisiko suomeksi kaavio tai pohja?) valikoitui monien mahdollisuuksien joukosta. Valitsin sanomalehden etusivua simuloivan pohjan ja laitoin lehdelle nimeksi Aika – Tiden. Etusivulla näyttäytyvät 3D:nä kuukaudet, viikonpäivät ja vuodenajat, Redraman Måndag till söndag-video sekä muutamia linkkivinkkejä. Tämän jälkeen oppilaat saivat täytettäväksi vanhan koulukunnan tyylisesti ristisanatehtävän, joka oli tehty muistaakseni Wordcross-sovelluksella, sekä lyriikan Redraman tekstiin, josta viikonpäivät puuttuivat. Kutoset ja seiskat tutustuivat toisiinsa ihan kuin ohimennen – varmaan saivat jo omaan instaansa lisää seuraajia harjoittelun ohessa. Kovasti he ainakin toistensa kanssa juttelivat yhteistä tehtävää suorittaessa.

No, ensimmäinen tällainen yhteistunti meni ihan hyvin. Oppilailta tuli ”Ope, oletko sä ite tehny tän?” – ihailevia kommentteja. Tunsin itseni melkein Pixarin studion työntekijäksi. Kunnes tänään kaikki meni toisin – sain kerätä itsetuntoni rippeet tunnin jälkeen jostakin opettajan pöydän ja liitutaulun välistä.

Sama prezi jäi junnaamaan paikoilleen, ja oppilaat villiintyivät, kun tekniikka hylkäsi minut. Sain opettajana varmaan kyseenalaista mainetta tvt:n hallinnassa. Yritin pikaliimata tilannetta kirjoittamalla Smart Notebookiin vastaavat ajanmääreet, mutta eihän se nyt mitenkään erikoiselta näyttänyt. Redraman videon saimme sentään katsottua Youtubesta. Harmitti, että nyt toisen koulun kuudesluokkalaiset saivat ihan erilaisen käsityksen opetuksestani kuin toisen koulun vastaavat.

Prezin pystyy varmaan myös tallentamaan pilveen / oppimisalustalle. Mutta mitä se hyödyttää, jos koko ohjelma ei tositilanteessa ala pyöriä?

Ruutupaperi ja lyijykynä ovat tarpeen vaatiessa aika kova haastaja tietotekniikalle.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s