Matikkaa paperilta videolle

Tällä viikolla on ollut oikein kunnon koulutusputki. Tiistaina alkoi digikehtittäjä ja eilen olin työpäivän jälkeen vesossa Olarin koululla.

Aiheena oli tehdä matematiikkaa visuaaliseksi iPadien avulla, käyttämällä Explain Everything-, GeoBoard- ja GeoGebra-appeja. Itselleni nämä appit olivat jo etukäteen tuttuja, mutta niiden käyttäminen oppilaiden kanssa järkevästi oppitunneilla oli itselleni täysin uutta.

Kouluttaja Rita Järvinen näytti meille aluksi omien oppilaidensa tekemiä videoita. Ne olivat hyvin eri tasoisia, mutta hauskoja 🙂  Oikeastaaan videoista näki, kuinka tärkeää on matematiikan sanallistaminen.

Rita neuvoi meille nopeasti jokaisen appin perusperiaatteet ja sitten saimme tehdä omat harjoitusvideomme. Itse tein kaksi tehtävää prosenttilaskuista. Video tallentui näppärästi Fronteriin, laatu tosin hieman kärsi tässä vaiheessa. Myös äänenlaatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä taustahäly kuuluu todella selvästi iPadin mikistä läpi.

Videon tekeminen oli todella helppoa ja yksinkertaista ja uskon, että oppilaanikin pystyisivät yhden oppitunnin aikana saamaan ainakin yhden tehtävän videolle. Taidanpa kokeilla heti tänään!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Matikkaa paperilta videolle

 1. ollistarck sanoo:

  Kuulostaa kivalta ja varmaan myös joillekin oppilaille on antoisaa. Olen vain huomannut, että monesti tarjotaan jos jotain ohjelmia ja appseja mutta tarjotaanko niitä vain tarjoamisen iloksi vai kenties myös ihan välineeksi oppia uutta uudella tavalla.
  Itselläni on ysin matikan ryhmä ja myös prosentit käsittelyssä. Mietin, että miten tuon helpon ja niin arkipäiväisen asian voisi opettaa tehokkaimmin? Tehdäkö ihan perinteisellä tavalla vai keksiä jotain uutta ja jännää. Aina olen kuitenkin huomannut, että kun tehtävät keksii vastaamaan ihan arkielämää, niin opiskelu myös innostaa enemmän oppilaita. Ainakin tähän saakka niin on käynyt. Ja kun vielä painotan, että tuloksia pitää myös kyetä analysoimaan ja miettimään niiden mielekkyyttä, on tulosta tullut.

  Tykkää

 2. minnaik sanoo:

  Itse toteutin videoiden teon seuraavasti: Oppilaat olivat tehneet alkuviikosta kertaustestin, jonka palautin oppilaille. Pyysin oppilaita valitsemaan pareittain yhden tehtävän testistä, josta tekisivät videon. Ohjeistin heitä liittämään tehtävän arkipäivään kuvien avulla. Kaikki parit saivat videon valmiiksi + talteen Fronteriin 45 minuutissa. Tällä viikolla oppilaat ovat joka oppitunti pyytäneet, että katsoisimme videot. Katsomme videot perjantaina ja samalla pääsemme mukavasti kertaamaan prosenttilaskennan alkuosaa.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s