Sekalaista ajatusähkyä webinaarin jälkeen

Pakkanen paukkuu. Ajatukset hyytyvät. Usko omaan osaamiseen ja kykyyn uudistua on koetuksella. Tänään olen osoittain hieman dissidenttimielialalla liikkeellä eilisen jälkeen. Koska olen vieraiden kielten opettaja, en näe TVT:n tsunamia luokkahuoneessa pelkästään myönteisenä asiana silloin, jos se vähentää luontevan suullisen kielitaidon harjoittelun osuutta. Tästäkin on minulla havaintoja, jos käytössä on e-kirja, jota opiskelijat käyttävät ikään kuin työkirjana oppitunneilla, välillä siinä sitten Quisletia tai jotain muuta, ehkäpä pari videoklippiä.

TVT on minulle kuin tuli, hyvä renki, muttei oikeastaan sen enempää. Ilman tulta ei pärjää, varsinkaan pakkasella. Isäntä oppitunneilla olen edelleen minä.

Opettajana saan suurimman ilon ja hyödyn siitä, mitä TVT:n avulla opiskelijat voivat tehdä oppituntien ulkopuolella, etäopetuspäivinä ja  opettajan ollessa poissa (meillä ei ole sijaisia edes sairaustapauksissa.). Ilman verkon tarjoamia mahdollisuuksia en enää edes tiedä, miten noissa tilanteissa toimisin.

Oma organisaationi on kaksi 1200 opiskelijan megalukiota! On selvää, että meillä on BYOD – muuhun ei rahat riitä. Mutta vieläkin aika pienillä kirjaimilla;) Kaikilla ei ole älypuhelimiakaan, joten opetusta ei voi suunnitella sen varaan, että mukana olisi aina jokin sopiva mobiililaite. On koteja, joissa on koko perheen käytössä vain yksi tietokone, ja se pysyy koulupäivien aikana kotona. Siksi se, mitä koulussa tehdään, on hyvin soveltavaa, ja teknologia edellä en voi kulkea koko ajan.

Oman työni kannalta toivoisin, että saisin ”sitten joskus” keskittyä mahdollisimman hyvin yhteen toimintaympäristöön jo opiskelijoidenkin takia, mutta se taitaa olla toiveajattelua. Uuteen peda.netiin rakentelen nyt omia kursseja, mutta koulutuksen ylimmäinen ylläpitäjä ottaakin käyttöön Office 365:n ensi syksynä. Uutta pedaa ei SAA kayttää infokanavana ollenkaan, nyt tulee OnEdun opettelu, koska se otetaan käyttöön opettajien tiedostuskanavana. Juuri nyt ei ole mitään muuta kuin Wilma ja s-posti.

Yhteisössämme on fanaattisia iCoudisteja, Drop Boxareita, Google Drivereita jne. Kaikkien kanssa on jokin projekti meneillään ja itsekään ei aina muista, kenen kanssa minkäkin luukun taakse pitää kurkistaa. Digikehittäjäopekoulutus on kyllä nasta juttu siksikin, että nyt tulee kurkistettua moniin muihinkin luukkuihin.

Koska olen jalo luonne, en kadehdi tällä kurssilla olevista ketään;) Mutta syvä kumarrukseni niille, joille työnantaja on allokoinut aikaa ja/tai rahaa kollegoiden opastamiseen tai oppilaitoksen teknologiseen varusteluun. Itse olen ajatellut ryhtyä ”työehtoneuvotteluihin”, jotta voin toimia omassa yhteisössä muutenkin kuin pro bono-periaatteella.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Sekalaista ajatusähkyä webinaarin jälkeen

  1. Krista sanoo:

    Ihana toi luukku-ajatus: feels like Christmas every day =)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s