Nyt tämä alkaa!

DigiKehittäjäopettajakoulutuksen perustana on sekä käytännön kokemukseni että tutkimustieto siitä, mitä koulussa tarvitaan uuden digiteknologian edistämiseksi ja uusien, digiteknologian tukemien työmuotojen edistämiseksi. Yksi keskeinen ongelma ja puute on tuen puute, sekä teknisen että pedagogisen. DigiKehittäjäopet on siis yksi vastaus ja keino kehittää ja lisätä teknologian käyttöä sekä opetuksen että oppimisen apuna.

Toteutuksessa puolestaan käytetään hyväksi sekä tutkimustietoa opettajien ammatillisesta kehittämisestä että ymmärrystä siitä, että koulutus on voitava järjestää joustavasti, ilman liikaa matkustelua (eli poissaoloja koulusta), ilman suuria muitakaan kuluja. Siis proosallisesti: mahdollisimman hyvää koulutusta mahdollisimman kustannustehokkaasti (ei siis vain halvalla!). Tuloksena on uudenlaista, hyvin verkostoitunutta, osallistujien osaamiseen ja kiinnostukseen perustuvaa, yhteisöllistä ja pitkäkestoista koulutusta, jota tuetaan valmentaja-tyyppisesti ja johon tuodaan parhaita asiantuntijoita puhumaan ja keskustelemaan.

Täytyy sanoa, että vähän hirvittää. Osallistujia on paljon, työtapa on uusi, aikataulu on tiukka. Samalla innostaa: tehdään uudenlaista koulutusta, tutustutaan uusiin ammattilaisiin kautta Suomen niemen, opitaan itse – me kouluttajatkin – ja toimitaan yhteisöllisesti seuraavat kuusi kuukautta.

Matka alkaa, kiinnitä piuhat ja turvavyöt!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s